top of page

אודותיי

בואו להכיר אותי ואת הגישה שלי

IMG_2414.JPG

ליאן גלמן

מדריכה מוסמכת לעיסוי תינוקות

מאז ומתמיד אהבתי לעבוד עם אנשים. אני בן אדם של אנשים. אני אוהבת את התקשורת בינינו, את הלמידה הבלתי פוסקת מכל אחד ואחת, ואת האינטראקציה שמובילה למקומות חדשים.

אחרי שנים שעבדתי במלונאות, (ואהבתי את זה. מאוד.) נולדה הבת שלי אמי. הלידה היתה לא פשוטה, ההנקה שהיתה אמורה להיות הכי טבעית ומחברת, גם לא קרתה מיד, ובעצם כל התסריט המושלם שבניתי לעצמי ולתחילת הסטטוס החדש שלי, היה רחוק מהמציאות. 

הכל הרגיש כמו כאוס אחד גדול, שום דבר לא מסתדר ולא מתחבר. אני בטוחה שלא מעט אימהות יכולות להזדהות עם התחושות האלה. אבל להגיד את זה בקול? לא העזתי. כי איזו מן אמא אני?

בקיצור, רגשות אשם מפה ועד אתן יודעות בעצמכן.

לאט לאט התחלתי לצאת עם אמי לסדנאות, לפגוש עוד אימהות, ונחשו מה? אני ממש לא מיוחדת! מסתבר שאני לא היחידה שקשה לה. שוקינג, אני יודעת. אז הסדנאות האלה, מעבר להעשרה שקיבלתי מהן, וכלים אמיתיים להתמודד עם בכי וגזים ושאר נפלאות התינוק, ואימהות מהממות ששיתפנו ופרקנו אחת לשניה, מצאתי את עצמי נהנת מאמי שלי. אחת הסדנאות היתה סדנת עיסוי תינוקות. זאת הסדנה ששינתה את היחסים בינינו, באמצעות המגע, המון מגע. באמצעות עיסוי יומיומי, נתתי לאמי את את היכולת להתמודד טוב יותר עם התקפי גזים וכאבי בטן, הכרתי לה את גבולות הגוף שלה, עזרתי לה להרים ראש ולהחזיק אותו זמן ממושך, הכרתי אותה ואת הסימנים שלה טוב יותר, התקשורת בינינו השתפרה וכבר לא חששתי מכל בכי שלה, כי הכרתי היטב מה היא מנסה להגיד לי, ובהמשך הבנתי שבאמצעות המגע איפשרתי לה לישון בצורה איכותית יותר ובפרקי זמן ארוכים יותר.

מיותר לציין שלא חזרתי למלון. בשלב הזה משהו אחר בוער בי. הרצון הזה להעביר הלאה לעוד ועוד משפחות את הקסם של המגע. את חיזוק הקשר הרגשי. את הכלים להתמודדות ראשונית. את הביחד עם עוד אימהות ותינוקות. את השינה הטובה והאיכותית. את ההרדמות העצמאית. 

מתרגשת כל פעם מחדש להכיר עוד אמא ועוד אבא ועוד תינוק, ולהעביר להם את הכלי שהתינוקות שלהם כלכך צריכים - מגע (וכמובן לישון טוב).

יועצת שינה

בגישת האינטליגנציה הרגשית

אני זוכרת שעוד לפני שאמי נולדה, שמעתי הרבה קולות מהסביבה אומרים "תשני עכשיו כל עוד את יכולה... אח"כ התינוקת לא תתן לך לישון... יקח לך שעות להרדים אותה... תעשי הכל כדי שהיא תישן..." והאמת שזה לא לגמרי תלוש מהמציאות, באמת ישנתי פחות ממה שהייתי רגילה. אבל לא בגלל שלא הצלחתי להרדים אותה, אלא כי פשוט היא תינוקת שצריכה לאכול כל שלוש שעות, גם בלילה. כי צריך לקלח, לחתל, לעשות פעילויות.

אז אמי היתה מהתינוקות האלה שמניחים והם נרדמים. עד גיל ארבעה חודשים. בגיל הזה יש קפיצת התפתחות קוגנטיבית משמעותית, שבה התינוק מגלה את העולם, מבין יותר, מסוגל ליותר ורוצה להתנסות בעצמו. בהכל. 

בעצם דפוס השינה השתנה. והוא תמיד משתנה ככל שהתינוק גדל והופך לפעוט ואז לילד. וזה מה שאנחנו צריכים להבין. זה משתנה, ואנחנו צריכים להניע את עצמינו ממקום מודע ושקול, במקום מתוך לחץ "הוא ישן כלכך טוב ופתאום... אני מנסה הכל וכלום לא מצליח... אם הוא משמיע קול אני מיד ניגשת כדי שלא יתעורר לגמרי..." כל התגובות האלה שאני שומעת מהורים, אלה תגובות מונעות מלחץ. ובמקום לתת לתינוק רגע להבין מה הוא צריך ובהתאם לזה לתת לו מענה נכון, אנחנו מיד "קופצים" ומונעים ממנו את ההזדמנות לפתח עצמאות. 

IMG_1741.JPG
bottom of page